Wolphaartsdijk 1-9-16 

We gaan weer starten met dansen...Vanaf maandag 5 september is iedereen weer van harte welkom in de lessen in Goes en Heinkenszand. En tijdens deze Nationale Dansweek zijn alle lessen ook open lessen om te komen kijken of om mee te proberen. Graag tot ziens!

Wolphaarstdijk 23-6-16 

Deze week zijn de filmopnames binnengekomen van het project met Paul en Menno de Nooijer uit `s Heer Arendskerke. Tijdens de pauze van de Leerlingenvoorstelling zullen we de korte film afspelen in de foyer.

 Wolphaartsdijk 6-6-16

Vandaag start de kaartverkoop voor de grote Leerlingenvoorstelling 2016 op zaterdagmiddag 25 juni a.s. in de Stenge in Heinkenszand. Kaartjes kosten €8,- voor kinderen en €11,- voor volwassenen en ze zijn verkrijgbaar tijdens de lesuren.

De Frozen link 29-2-16:

https://youtu.be/8rYdmJOggNk is de link naar filmopnames van het concert Fantastic Frozen met fanfare Euterpe. De Dancepoint leerlingen zijn er natuurlijk ook op te zien. Veel plezier!

Wolphaartsdijk 23-2-2016 

Erg leuk om door te kunnen geven dat het is gelukt ook in 2016 een Voordansdag te organiseren. Op zaterdagmiddag 9 april zal Mrs. Pauline Holden van de English Ballet School vanuit Amsterdam naar onze school in Goes toekomen. Meer info hoe aan te melden volgt via de leerlingenbrieven na de vakantie.

Wolphaartsdijk 10-2-16

Volgende week (vanaf 15 t/m 20 februari) zijn er weer kijklessen voor ouders en belangstellenden. Iedereen is van harte welkom in onze danszalen. (Dit m.u.v. de net gestarte peuterdanscursussen). De voorjaarsvakantie sluit hier op aan.

Wolphaartsdijk 10-2-16

De peuterdanscursussen zijn deze week gestart met allemaal nieuwe vrolijke danseresjes. Mocht je kind deze week de proefles hebben gemist dan is later instromen ook altijd nog mogelijk.

Wolphaartsdijk 4-2-16

Filmopnames met leerlingen Dancepoint

Op zaterdag 6 februari a.s. zullen in totaal 18 leerlingen van Dancepoint meewerken aan filmopnames gemaakt door Paul en Menno de Nooijer uit Baarsdorp. De film zal in silhouet worden opgenomen en worden gebruikt als achtergrond tijdens de Vivaldi concerten (4 Jaargetijden) van het Zuid Nederlands Symphonie Orkest. Een bijzondere ervaring voor iedereen!

Wolphaartsdijk 19-01-2016

Leerlingenvoorstelling 2016

De datum van de Jaarlijkse Leerlingenvoorstelling is bekend: zaterdagmiddag 25 juni 2016 in theaterzaal de Stenge in Heinkenszand.

Wolphaartsdijk 14-01-2016

Talent voor de toekomst bij Omnis scholen

Na de afgelopen weken in Driewegen met enthousiaste kinderen na schooltijd lekker te hebben `geballet` start vandaag het TvT project in Borssele, op de Franck van Borssele school.

Wolphaartsdijk 28-12-2015

Start 2016 voorjaarscursussen Peuterdans

Begin februari 2016 starten op de locatie Goes als ook op locatie Heinkenszand de nieuwe cursussen Dans op je eigen wijs, voor peuters en kleuters tussen de 3.5 en 4.5 jaar. De eerste gratis proefles is op zaterdag 6 februari (8.45-9.15u) in de Ouverture/Goes en op woensdag 10 februari (13.45-14.15u en van 16.30 tot 17.00 uur) in de Stenge/Heinkenszand. Ouders zijn van harte welkom om de les bij te wonen of om mee te dansen.

Wolphaartsdijk 23-10-2015

Medewerking danseressen Dancepoint aan themaconcert Euterpe:

Op zondagmiddag 14 februari 2016 zal fanfare Euterpe uit Heinkenszand een themaconcert geven in de Stenge. Het Winterse thema (waaronder muziek uit o.a. Frozen en de Notenkraker) zal menigeen aanspreken. Enkele groepen van Dancepoint zullen aan het concert met hun dansen extra sfeer en warmte toevoegen. Nadere informatie volgt.

Wolphaartsdijk 16 oktober 2015:

Uitnodiging Herfstkijklessen en Vriendinnetjesweek:

In de week van maandag 19 t/m zaterdag 24 oktober 2015 houden we weer de traditionele Kijlessen en Vriendinnetjesweek. Iedereen is van harte welkom te komen kijken of lekker te komen meedansen. Aansluitend hierop hebben we herfstvakantie. Veel plezier!

Wolphaartsdijk 16 oktober 2015:

Demonstratie danseresjes uit Heinkenszand:

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober vindt de feestelijke opening plaats van de prachtig vernieuwde Stenge in Heinkenszand. 2 Dansgroepen van de lessen in H`zand zullen daarom op zaterdag van 14.15 tot 14.45 uur een dansdemonstratie verzorgen. Verder zijn wij zelf zowel vrijdag als zaterdag aanwezig met een informatiestand. De tijden zijn: vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Graag tot ziens!

Nisse 29 juni 2012

Bedank gedichtjes ontvangen vanuit de leerlingen en dansers:

Door Joke Wesdorp (geschreven tijdens voorstelling)

De spanning stijgt, met de kriebels die iedereen krijgt.

Het is druk dat wil je niet weten, ik zal dit nooit vergeten.

Het is superleuk, ik lig vaak in een deuk.

Wij zijn nu aan de beurt, dat fleurt.


Geschreven door een danser uit de Balletgroep 55+

Balletles voor 55+, proefles in de Spinne. Leuk...maar durven we daar nog wel aan te beginnen???

Kom, we zien wel wat het wordt. We willen nog zo graag...loskomen van de zwaartekracht. Of het lukt dat is de vraag.

Edith start de warming up, daarna voeten strekken. Eerste positie, plie, allerlei spieren rekken.

De walspas, joepie, dat is leuk. Laag hoog hoog, balance. Dan je voeten tegen elkaar, schuif aan, span aan, `t valt niet mee.

We buigen we rekken. Kramp! Hier zakt iets, daar is wat krom. Sikkelvoet of scheve heup. Oeps daar vallen we om!

De danspassen zijn verrassend. Middenin alles vergeten. Links, rechts, andere rechts! Hadden we dat moeten weten?

Soms zijn we best een beetje goed, houding of muzikaliteit. Twee voeten ver uitgedraaid, mooie balans of lenigheid.

Zo oefenen we samen, en af en toe....dan even...lijken we ballerina`s. Voelt het net alsof we zweven...

 

Nisse, 1 februari 2012
Gezellige Workshop middag DANS EN MEER

Op zaterdag 28 januari hebben leerlingen van Dancepoint en hun introducees met veel enthousiasme deelgenomen aan de dansmiddag `Dans en meer`, georganiseerd door Dancepoint zelf.
De thema`s van deze middag waren Dans, Beweging en Gezondheid en deze thema`s kwamen naar voren komen in o.a. een creatieve workshop Zand op je boterham voor de kinderen vanaf 7 jaar. Ook werden enkele dames heerlijk verwend met een sportmassage door Dick Hoogesteger. Door een blessure was helaas docente H. Mojet verhinderd maar werd haar plaats zeer professioneel ingenomen door Pauline Holden, hoofd van de dansdocenten opleiding aan de English Ballet School in Amsterdam.
Via de foto`s op deze website kunt u nog even meegenieten van de fijne sfeer.
De gasten en docenten willen wij namens alle deelnemers tevens hartelijk bedanken voor hun tijd en inzet op deze dag:

  • Pauline Holden, dansdocente
  • Vera Wisse, sportdietiste
  • Kiki Lassooy, docente hathayoga
  • Dick Hoogesteger, sportmasseur
  • Rianne Ivens, schmink

Met de bijdrage van de deelnemers aan deze dag steunen we ons vaste goede doel te weten het Ngaleku Children Centre in Tanzania.

Edith Houberg