Danskleding:

In de peuter en kleuterballetlessen van een half uur p/w is de kledingkeuze vrij. De school heeft hiervoor ook kwalitatief goede danskleding beschikbaar, het meeste uitgevoerd in de favoriete kleur roze. Balletschoentjes met soepele zolen zijn al op jonge leeftijd zeer belangrijk voor het volledige gebruik van de voeten. Een suède zooltje verkleint ook de kans op uitglijden. De roze lederen balletschoentjes zijn bij ons op de school ook verkrijgbaar in diverse breedtematen.

In de opvolgende IDTA balletlessen vanaf 45 minuten per week zijn bepaalde kleuren en modellen balletpakjes voorgeschreven. Hierbij worden witte sokjes of (voor de oudere meisjes) een licht roze balletpanty gedragen. Informatie over de kleur en het model pakje voor een bepaalde niveaugroep is na te vragen bij de docente. Een korte uitleg staat tevens onderaan deze tekst.

Identieke danskleding geeft een duidelijk en rustig overzichtsbeeld in de les waardoor correcties sneller zijn waar te nemen. Deze identieke danskleding wordt ook gebruikt tijdens groepsdemonstraties, voorstellingen en tijdens de IDTA Voordansdag.

Sieraden zijn vanwege de veiligheid niet toegestaan in de lessen. Lang haar wordt opgestoken in een knotje of in een staart.

In de lessen voor volwassenen is goed schoeisel (leer/canvas) belangrijk. Geadviseerd wordt hierbij nauw aangesloten danskleding (dansbroek of legging en top) te dragen zodat eventuele (houding)correcties voor de docente goed zijn te zien.

Alle balletpakjes, panty`s en balletschoentjes zijn aan te schaffen via de school en meestal uit voorraad leverbaar. Heeft u hierover vragen dan kunt u altijd even contact opnemen via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of via 0113-649812.

In het kort:

  • Peuters/Kleuters: vrije danskleding, soepele schoentjes, lang haar in staart(jes)
  • Kinderen 6-7 jaar: Balletpakje in kleur roze (RAD), witte sokjes, roze leren balletschoentjes, lang haar in staart of knotje, kort dansrokje is optie
  • Kinderen 7-9 jaar: Balletpakje in kleur lavendel (RAD), licht roze balletpanty (in zomer sokjes), roze leren balletschoentjes, lange haren opgestoken
  • Kinderen 10-12 jaar: Balletpakje in kleur rood (RAD), licht roze balletpanty, roze leren balletschoentjes, lange haren opgestoken
  • Leerlingen 12 jaar en ouder: Balletpakje in kleur zwart, licht roze balletpanty, roze leren balletschoentjes, lange haren opgestoken
  • Volwassenen: zie bovenstaande tekst

In de kinderlessen kunnen tijdens het characterdansen de speciale wijde character rokken via de school worden geleend.