Klassiek Ballet voor volwassenen (groepen voor 20+ en 55+)

Voor volwassenen in de leeftijd vanaf 20 t/m ongeveer 55 jaar heeft Balletschool Dancepoint een groep Klassiek Ballet volwassenen. Een gevarieerde balletles met een goede opbouw en in een gezellige sfeer. Hard werken en tegelijkertijd een ontspannen afleiding na een drukke dag.

De les wordt opgebouwd met een warm-up en enkele vloeroefeningen (voor kracht en lenigheid), oefeningen aan de barre (techniek en plaatsing) en centre oefeningen (voor balans en conditie). Ook werken we aan een moderne danscombinatie op populaire muziek. Gaandeweg wordt aandacht besteed aan een juiste houding waardoor eventuele rug- of nekklachten kunnen verbeteren. Danservaring voor deze les is fijn maar zeker geen vereiste. Kom eens op maandag (tussen 20.00 en 21.15 uur) naar de danszaal van het Omnium voor een gratis proefles en/of start met een proefmaand. 

In het voorjaar van 2012 zijn we tevens begonnen met een in Zeeland unieke groep Klassiek Ballet 55+. De op de klassieke balletstijl gebaseerde oefeningen worden in deze les gedanst op pianomuziek. Ze zijn eenvoudig van opzet en hebben als doel het ondersteunen van een betere houding en evenwicht, het onderhouden van kracht en souplesse en natuurlijk veel dansplezier. Hierdoor zal gaandeweg ook het dagelijkse fysieke functioneren zoals in lopen, fietsen, bukken en opstaan vereenvoudigen. De enthousiaste groep bestaat momenteel uit 10 dames varierend in leeftijd van 56 tot 71 jaar. Danservaring om in deze les in te stromen is prettig maar ook geen vereiste. Een gratis vrijblijvende proefles is te volgen iedere vrijdag tussen 10.15 en 11.15 uur in de zaal van het Wesseloo sportpark in Kloetinge. Ook een vrijblijvende proefmaand behoort tot de mogelijkheden.

Aandacht voor iedereen met kennis en kwaliteit in dansonderwijs zijn belangrijke kenmerken van Balletschool Dancepoint. Ook tijdens de volwassenen lessen is een gezellige, enthousiaste sfeer met daarin tijd voor positieve correcties vanzelfsprekend. Af en toe wordt er door de groepen ook georganiseerd dat er gezamenlijk een dansvoorstelling wordt bezocht of zijn er andere leuke sociale activiteiten. En al bijna traditioneel sluiten we het dansseizoen in juni af met een fijne theeochtend in de tuin van de dansdocente.

TV opnames door CTV Zeeland Ballet 55+:

Op donderdag 23 februari 2012 heeft CTV Zeeland (Maximaal tv) tijdens het programma CTV Centraal een reportage uitgezonden, opgenomen bij ons op de school. Dit n.a.v. de start in maart 2012 van de eerste cursus Klassiek Ballet 55+. Klik hier om introductie filmpje te bekijken van CTV Zeeland.