Algemene informatie:

Balletschool Dancepoint is opgestart in 2003 door dansdocente en enthousiast dansliefhebber Edith Houberg. Zij heeft als doelstelling om op een leuke en onderbouwde manier leerlingen het plezier van de danskunst te laten ervaren. Bij de jongste kinderen door te werken met de basisbewegingen gedanst op diverse stijlen muziek. Bij de oudere leerlingen door op een hoger niveau gevarieerd om te gaan met dansstijlen en bewegingen. De klassieke balletdans is zeer geschikt als basis voor vele uiteenlopende dansstijlen of eventuele toekomstige sporttrainingen. Het streven is door het volgen van de lessen een letterlijk en figuurlijk flexibele danser te vormen. Bij Balletschool Dancepoint vindt je hiervoor kwalitatief hoog dansonderwijs passend gemaakt voor zowel de 1x per week leerling als de professionele leerling.

Edith Houberg is als enige dansdocente in Zeeland erkend met een licentie van de International Dance Teachers Association. Binnen dit internationale lessysteem kunnen leerlingen ieder jaar verder groeien en ontwikkelen dmv een opbouwend graden systeem, desgewenst met afsluitende diploma`s. Als ouder weet je hierdoor ook dat je bij Dancepoint kiest voor leskwaliteit bij een ervaren en gediplomeerde dansdocente. De certificaten en diploma`s kunnen ook vermeld worden op de toelatingsaanvragen voor hoge scholen en universiteiten en op CV`s bij sollicitaties. 

Een belangrijk aandachtspunt van de lessen bij Dancepoint is dat de kindergroepen nauwkeurig worden samengesteld naar leeftijd. Kinderen ontwikkelen zich enorm snel. Onze groepen geven ieder kind de ruimte zich te ontplooien naar leeftijd gerelateerde interesses en fysieke mogelijkheden. Een rustige opbouw in kennis en kracht geeft een sterke basis om in verder te groeien.
Dat beweging tevens een deur tot leren is, is een wetenschappelijk bewezen feit: Dansend bewegen vraagt een goede interactie in de hersenen en dit stimuleert daarmee ook het algemene leerpatroon.
De lessen bij Balletschool Dancepoint zijn derhalve ook opbouwend, stimulerend en bieden een veilige omgeving waarin iedere leerling zichzelf kan ontplooien in zijn of haar tempo. Een uitgebreide kennismaking met dans en klassiek ballet als uitvoerende kunstvorm wordt zo voor iedereen bereikbaar.

Docente Edith Houberg

Van jongs af aan is Edith met passie en enthousiasme betrokken bij dans. Op 9-jarige leeftijd startte zij als leerlinge bij Balletschool `de Spiegel` in Goes en maakte zo kennis met klassiek ballet en jazzdans. Ook kon op deze school al worden gewerkt via een Engels lessysteem, te weten die van de Royal Academy of Dance.
Tijdens de middelbare schooltijd volgde Edith weekendlessen aan de Maria More Jazz en Show Academie in Amsterdam. Na de middelbare school in Goes koos ze in 1986 definitief voor een beroepsopleiding tot Dansdocente en volgde deze 4 jarige opleiding aan de English Ballet School in Amsterdam (zie www.englishballetschool.nl). Ze studeerde in juni 1990 af met o.a. Distinction voor het onderdeel Majorclass van het RAD Teaching Diploma. Ook behaalde ze in dit jaar haar RAD Intermediate Executant Diploma. Middels nascholingen werd ook gewerkt aan een bredere kennis van het IDTA lessysteem.
Als gediplomeerd en geregistreerd RAD en IDTA docente heeft ze vervolgens op vele balletscholen en bij diverse gemeentelijke kunst instellingen door het hele land gewerkt. 

Van 2000 t/m 2008 was Edith de eigenaresse/docente van Balletschool Bleiswijk (ZH). In 2003 startte zij met Balletschool Dancepoint in Goes. En deze school leidt zij nog steeds met eenzelfde enthousiasme als toen zij zelf vele jaren geleden begon als jonge Zeeuwse dansleerling.